Den ny bydel, Lille Skagen, tager form ved indfaldsvejen til Skagen - midt mellem Gl. Skagen og Skagen by. En gang lå der en folkeskole på den 8,1 ha store grund - nu skyder stadig flere smukke Skagen-huse op. Lille Skagen er inspireret af den særlige atmosfære i de ældste bydele, Østerby og Vesterby. Det vil sige snoede veje uden fortove, tilfældige stier og stemningsfulde gårdhaver bag huse holdt i den typiske Skagen-stil.

Det var mødet mellem lokalbefolkning og tilrejsende kunstnere, der skabte den særlige Skagen-stem­ning, som fortsat præger landets nordligste købstad. Kunstnerne blev ved med at komme, flere blev fastboende, og skagboerne tog godt imod dem.

Gennem generationerne har Skagen som by forandret sig. Tilpasset sig udviklingen med nye boligområ­der, industriområder og havneudvidelse. For Skagen er et levende lokalsamfund. Men udviklingen er sket uden at kappe forbindelsen bagud. Det er lykkedes at bevare de gamle kvarterer uden at forvandle dem til museumskulisser.

Med en bolig i Lille Skagen bor du i et autentisk Skagen-miljø i en bydel, hvor færdslen sker på de gåen­des og cyklendes præmisser. Her er fred og idyl, men du er stadig helt tæt på alle Skagens attraktioner. Lille Skagen ligger præcis midt mellem Gl. Skagen og Skagen Havn med under 2 km til hver af de to kyster.

Den ny bydel knyttes op på Skagens overordnede system af cykel- og gangstier, som også hidtil har knyttet boligkvartererne på begge sider sammen. Det vil således være let og trygt at gå eller cykle til centrum, til Gl. Skagen eller til stranden.

Vejene er med vilje anlagt med knæk og små forskydninger, så man får den samme fornemmelse af tilfældig bebyggelse, som giver den særlige Skagen-stemning. Husene vil ligeledes være placeret med variation, idet nogle har facade til vejen, mens andre vender gavlen til. Det betyder, at når du går en tur i Lille Skagen, vil du hele tiden opleve nye, stemningsfulde partier.

I Lille Skagen får du den ægte Skagen-stemning i et moderne, energirigtigt hus til en fair pris og med lave fremtidige drifts- og vedligeholdelsesudgifter.

Indretningen af Lille Skagen som bydel tager sigte på socialt fællesskab på veje og pladser i kraft af åbne forhaver, samtidig med at beboerne kan være private i de afskærmede baghaver.

Når alle boliger er placeret en meter fra vejen, bliver der plads til at indrette skønne gårdhaver, terrasser og grønne oaser inde bagved. Med en varieret placering af huse, annekser og udhuse tilstræbes det at gøre disse udendørs opholdsrum så ugenerte som muligt. Så naboen ikke har vindue direkte mod din terrasse. Af samme grund bliver der ingen tagterrasser i Lille Skagen.

Husene i Lille Skagen er tegnet af LBB3 Arkitekter, som har taget udgangspunkt i det typiske Skagen-hus, som er et længehus med eller uden kviste i tagetagen. Boligerne opføres med pudset facade, hvor man kan vælge mellem gul, hvid og rød. Carporte og udhuse opføres i sortmalet træ. Tagene er i rød tegl, nogle med hvidmalet forskælling.

Boligerne i Lille Skagen tager alle udgangspunkt i to grundplaner på henholdsvis 96 og 107 kvadratmeter. Med varierende udnyt­telse af tagetagen og tilføjelse af anneks bliver der tre boligtyper – small, medium og large – med boligarealer på 127,6 m2, 160,4 m2 og 182 m2. Læs mere om boligtyper og se fotos og video her!

Det spændende projekt Lille Skagen med 85 moderne boliger i ægte skagen-stil er udførligt beskrevet i et A3 prospekt. Læs det her eller kontakt Skagen Mægleren og få det tilsendt!